Definér viste produkter med vores produktfilter

Katte har også behov for tandpleje

Flere og flere katte får efterhånden problemer med deres tænder. Forklaringerne på dette kan være mange og forskellige. Men en ting er helt sikkert. God tandpleje er med til at afværge dette. Tandproblemer kan være en smertelig affære, for os mennesker og ligeledes for katte. Derfor er det særdeles vigtigt, at du hver dag laver en grundig afrensning af kattens tænder og mundhule. På den måde kan din kat få en optimal følelse af velvære. Videnskaben har vist, at tandbørstning er den mest effektive måde til at slippe for tandproblemer hos din kat. Er tandsten allerede dannet, er det nødvendigt at få det fjernet med en ultralydsrensning hos din dyrlæge. Når det er gjort, kan man begynde forfra med at forebygge, at der bliver dannet nye tandsten. Det er dog altid bedre – og billigere -  at forebygge end at helbrede. Katte fødes tandløse, og i begyndelsen af den anden levemåned kommer mælketænderne frem. De blivende tænder kommer ved tandskiftet i fjerde til sjette måned, hvor hjørnetænderne er dem, som skiftes sidst. 

Effektiv tandpleje

For at gøre tandbørstningen lettere kan du med fordel bruge en tandbørste med dobbelthoved. Tandbørstningen bør du gøre til en hyggelig tid sammen med din kat. Giv dig god tid og brug gerne en tandpasta, der smager godt, f.eks. med leversmag. Bryder din kat sig overhovedet ikke om at få børstet tænder kan du med fordel prøve at bruge andre tandplejemidler, som f.eks. PlaqueOff. Produktet mindsker dannelsen af tandsten, da den har en antibakteriel virkning. PlaqueOff kan med fordel blandes i kattefoderet. Hos Petworld-vet.dk finder du et mangfoldigt udvalg af tandplejemidler til katte.

Tandbørster

Hos Petworld-vet.dk fører vi flere forskellige tandbørster til katte. Køb eksempelvis et tandbørstesæt, som består af to tandbørster, som hver har to hoveder. Kindtænderne holdes rene med det største børstehoved. Tandbørsten fra Petosan har to børstehoveder, som er vinklet og lavet specielt til nemt at kunne fjerne plak og tandsten. Tandbørsten er udviklet i samarbejde med nordiske tandlæger, dyrlæger og førende fabrikanter af tandbørster og fås i 3 størrelser. Fingertandbørsten udført i mikrofiber gør rengøring af tænder og mundhule nemt, og uden at du skal bruge tandpasta. En antimikrobiel og kemikaliefri mikrofiberklud, som hjælper med at fjerne plak og bakterier i munden er et glimerende alternativ til killinger og små katte.Til sidst kan vi nævne den elektriske tandbørste, hvor både batteri og hoved kan udskiftes. Den er meget effektiv mod plak med sine 20.000 vibrationer i minuttet. Tandbørsten fra Petosan er lydløs, hvilket gør, at din kat har lettere ved at godtage den. Børstehovedet er udført i en 45 graders vinkel, hvilket betyder, at både yderside og inderside af tænderne renses samtidig.

Tandrens

Et godt redskab til at fjerne tandsten og plak hos katte, er en tandrenser i stål fra KW. Det giver en sund mundhygiejne. Den fås i to udgaver – en spids og en skrå. 

Tandpasta

Hos Petworld-vet.dk har vi forskellige slags tandpasta. Pet Clean tandpasta har leversmag. Den er specielt lavet til kæledyr og er en hjælp, når du skal fjerne plak, samtidig som den forhindrer opbygningen af tandsten. Pet Clean med leversmag skal ikke skylles væk efter brug. Aptus er navnet på en enzymatisk tandpasta, som opretholder mundens naturlige mikroflora. Pastaen opløser plak og hæmmer de bakterier, som er skyld i dannelsen af plak. Den virker på både tænder og mundslimhinde og dårlig ånde forhindres. Undgå brug af tandpasta beregnet til mennesker, da dette kan irritere din kats mave.

Mundrens og mundskyl

Hos Petworld-vet.dk fører vi mundrens fra KW. Denne er udviklet til at medvirke til at rense mund og svælg, samtidig med, at den modvirker dårlig ånde. Den kan bruges til både hunde og katte. Dog skal man ikke bruge den, hvis der er betændelse. Petosans mundspray eliminerer dårlig ånde og minimerer dannelsen af plak, og har desuden en frisk mintsmag. Du kan nøjes med at spraye ganske lidt på din kats gummer for at få den ønskede effekt.

De vigtige tænder

Husk på, at tandbørstning bør være en fast vane og en behagelig oplevelse for din kat. Som belønning kan den få nogle godbidder bagefter. Slut altid tandbørstningen af med at lege med din kat med dens foretrukne legetøj, eller en anden aktivitet, som du ved, at din kat holder af. På den måde vil den relatere tandbørstningen med noget godt, som vil ske bagefter. Hvis du børster tænder på din kat hver dag får du selvfølgelig den bedste virkning, men nogle gange om ugen vil også kunne gøre det. Hvis du og din kat ikke rigtig kan finde ud af det med tandbørstningen kan du hos Petworld-vet.dk købe forskellige fodertyper, som forebygger opbygningen af tandsten. Snak eventuelt din dyrlæge, hvis du ikke er sikker. Der findes ingen undskyldning for dårlig tand- og mundhygiejne. Hos Petworld-vet.dk finder du alt, hvad du behøver.

Vores webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.


PETWORLD VET
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 31 41 20 48

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 72 73 12 50
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Fuld tilfredshed
Jeg har handlet flere gang hos petworld-vet. dk og har altid været godt tilfreds.
25.10.2020 - Karin Johansen
Altid god og hurtig service.
Altid god og hurtig service.
06.06.2020 - Lena

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.