Definér viste produkter med vores produktfilter
Dokumenteret bekæmpelse og forebyggelse
Hos Petworld-vet.dk sælger vi alle de kendte og velfungerende pipetter fra Bayer, Frontline og Prac-Tic til din hund. Med pipetterne drypper du blot nogle dråber i hundens nakke, og indenfor ganske kort tid begynder udryddelsen og forebyggelsen af utøj som lopper, flåter, myg, sandfluer og stikfluer. Bekæmp utøjet både på din hund og i dens omgivelser. Er din hund ikke så begejstret for pipetterne kan du hos Petworld-vet.dk købe andre loppemidler, såsom Frontline Spray eller piller fra Capstar og Program Vet. Sprayen kan nemt sprøjtes på hunden og pillerne gives oralt.

Hvilket middel skal man vælge?
Valget af loppemidler til hunde afhænger af hundens vægt. Jo højere hundens vægt er, desto større dosis og kraftigere middel skal man bruge. Det er meget vigtigt, at du ikke bruger det forkerte loppemiddel. Det kan nemlig føre til store helbredsmæssige konsekvenser for din hund. Brug derfor altid det loppemiddel, som passer netop til din hund. Er du det mindste i tvivl om brugen og valget af loppemidlet, er du velkommen til at kontakte Petworld-vet.dk. Vi står meget gerne til rådighed for yderligere spørgsmål.

Hvordan forebygger man loppeangreb?
Det er altid bedre at forebygge end at helbrede. Dette gælder også ved bekæmpelsen af loppe- og flåtangreb. Når du bruger loppemidlerne fra Petworld-vet.dk jævnligt (ca. hver 4.-6. uge) kan du komme eventuelle irriterende og skadelige angreb i forkøbet. Springer du bare en enkelt behandling over kan det betyde, at din hund er mere modtagelig overfor nye angreb af lopper og flåter. Nye angreb tager også længere tid at bekæmpe, fremfor at holde forebyggelsen vedlige. Det vigtigste er dog, at de eventuelle skadelige følger fra angrebene kan undgås ved forebyggende behandling.

Hvor tidligt kan man begynde at bruge loppe- og flåtmidler?
Så snart hvalpen er 8 uger er den i fare for loppe- og flåtangreb. Så det er vigtigt, at du allerede fra starten begynder at forebygge for disse angreb. Hvalpe er specielt udsatte for angreb, da de er små og dermed bevæger sig nær jord og lav vegetation. Derved har utøjet let adgang til at springe på hvalpens lille krop. Desuden er hvalpes immunforsvar ikke så godt udviklet endnu. Loppe- og flåtangreb kan have kedelige konsekvenser for hvalpens helbredstilstand.

Hvordan bruger man spray og pipetter?

Pipetter er utroligt nemme at bruge. Du skal bare skille pelsen i hundens nakke og tømme hele indholdet af pipetten direkte på huden. Hunden påføres en dosis ved at lave en kort skilning i pelsen mellem skulderbladene, ned mod ryggen, føre pipettens spids ned på huden og dryppe pipettens indhold langs skilningen et til to steder, men to til tre steder for pipetter på 5 ml. Midlet trænger ind i huden og fordeler sig så over hele huden. Hvis du bruger spray skal du fordele sprøjterne ud over hele hunden. Husk at bruge det anbefalede antal pumpeslag. Hvad enten du bruger pipetter eller spray, er det vigtigt, at hunden ikke har våd pels både før og efter behandlingen. Hunden må ikke bades 48 timer før og 24 timer efter en behandling men kan godt bades senere uden at effekten forsvinder.

Omgivelsernes betydning for bekæmpelse
Har hunden fået lopper skal omgivelserne støvsuges ofte for at fjerne loppernes æg og pupper. Støvsugerposen skal smides ud bagefter. En grundig rengøring er nødvendig fordi størstedelen af loppens liv foregår i omgivelserne. Vær særlig grundig i sprækker og revner ved paneler. Det er vigtigt at lave en grundig rengøring af hundens omgivelser for at loppemidlerne kan få maksimal effekt. Hunlopper suger blod fra hundens hud med sin sugesnabel. Det skal den for at kunne lægge ca. 15 æg dagligt. Æggene har en glat overflade, så de drysser ned fra hundens pels. Æggene ligger alle de steder, hvor hunden færdes. Æggene klækkes til larver, som lever af skæl samt de voksne loppers ekskrementer. Loppelarverne forpupper sig og udvikles til voksne lopper. De voksne lopper springer først ud af kokonen ved vibrationer og varme fra et egnet værtsdyr, som de kan springe på. Det kan være både dyr og mennesker. Hundens kurv og tæpper skal vaskes for at blive befriet for loppeæg, larver og pupper. Rengøringen bør foretages jævnligt indtil du ikke finder flere lopper i dit hus. Husk også at smide støvsugerposen ud efter endt støvsugning, da æggene kan udklækkes i støvsugerposen, hvorved du risikerer at sprede de nyklækkede larver i huset næste gang du støvsuger. Tøj og tæpper kan du vaske eller lægge i fryseren i 48 timer. Vanskeligt tilgængelige steder kan rengøres med en damprenser.

Selvom du måske ikke kan se flere lopper på din hund, kan det godt tage op til 4 måneder, før lopperne og andet utøj er ude af dit hjem. Det anbefales derfor, at du fortsætter behandlingen efterfølgende. En daglig kæmning er også en god ide, da det er godt for din hunds velbefindende, da en kæmning fjerner nogle af de døde hår og andet skidt, der har sat sig i pelsen. 

En sund pels giver en sund og glad hund. 

Spray til bekæmpelse af utøj
Hos Petworld-vet.dk har vi et bredt udvalg af bekæmpelsesmidler på sprayform til bekæmpelse af flyvende og krybende insekter. Det gælder f.eks. myrer, fluer, ørentvister, sølvfisk, møl, lopper, osv. Produkterne virker øjeblikkeligt og har en længerevarende effekt.

Vigtigt at huske på…
Andre hunde eller hunden selv må ikke kunne slikke på påføringsstedet lige efter behandlingen med pipetter. Det kan medføre kraftig afsondring af spyt, dog kun kortvarigt. Berøring af påføringsstedet og børns leg med hunden skal undgås indtil det behandlede område er tørt. Man skal heller ikke lade hunden sove i ens seng den første nat. Ubrugte pipetter eller rester bortskaffes efter forskrifterne i indlægssedlen. Lægemidlet er skadeligt for vandlevende organismer og må ikke hældes ud i vandmiljøet. Flåt- og loppemidler kan ikke byttes eller returneres. Heller ikke selvom pakken er uåbnet. Loven om salg af lægemidler foreskriver, at alt returneret loppemiddel skal sendes videre til destruering. Du kan få flere oplysninger ved at kigge på hjemmesiden www.laegemiddelstyrelsen.dk eller ved at ringe til lægemiddelstyrelsen på telefonnummer 44 88 95 95.

Vores webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.


PETWORLD VET
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 31 41 20 48

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 72 73 12 50
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Så hurtige at man tror
Så hurtige at man tror, det ikke er sandt. MEN DET ER DET
18.06.2020 - Birgit
God webshop
Billig og dejligt med gratis fragt. Hurtig levering. Godt sted
02.07.2020 - Amanda Schwarz

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.