Ingen aktuelle produkter ligenu

Der er pt. ingen synlige produkter på denne side, dette kan skyldes at vi er ved at tilføje disse produkter. Har du brug for et godt alternativ, kan du kontakte vores kundeservice for yderligere rådgivning.

Katte kan også have allergi 
En del af os mennesker har på egen hånd oplevet have at have allergi, hvilket dog desværre ikke kun er forbeholdt os mennesker – katte kan nemlig også udvikle allergi. De typiske symptomer på katteallergi er kløe, rødme og irritation i kattens hud.

Er det allergi din kat har?
Symptomerne på allergi og foderintolerance er stort set identiske, og det kan derfor være svært at konstatere hvorvidt katten er enten allergiker eller foderintolerant. Allergi hos katte adskiller sig dog fra foderintolerance ved den væsentlige forskel, at allergi er immunforsvarets reaktion på et givent stof katten ikke kan tåle. Med andre ord reagerer kattens immunforsvar med en allergisk reaktion ved udsættelse af en allergene. Anderledes er foderintolerance hvor immunforsvaret ikke indblandes – men der kommer stadig allergilignende symptomer. Foderintolerance skyldes altovervejende at der er lagermider i foderet, hvilket dog kan forhindres ved at købe enten allergifoder eller kornfrie produkter.

Hvad kan en kat være allergisk overfor?
Ved mennesker vil man ofte kunne konstatere, at vi kan være allergisk overfor alt. Det samme gælder for katte, om end at visse allergityper er mere udbredte end andre. Langt den mest populære allergiform blandt katte er indåndingsallergi, som er hvor allergenen er luftbåren i kattens omgivelser og miljø. Luftbårne allergener kan bl.a. være pollen, husstøvmider og skimmelsvamp. Som katteejer vil man hurtigt kunne opleve en glædelig effekt på kattens allergi ved at skifte over til allergifoder. Udover at et skifte til allergifoder, er det ved indåndingsallergi tillige anbefalesværdigt at vaske kattens pels ofte, hvorledes at luftbårne allergener som har sat sig i pelsen, let og hurtigt kan vaskes ud. Foderallergi er den næsthyppigste allergiform, og er typisk et resultat af at katten har udviklet foderallergi over for foderet protein- eller kulhydratkilde. Foderallergien hos din kat kan dog holdes i skak, såfremt at du foder din kat med allergifoder. I allergifoder er de problematiske protein- eller kulhydratkilder blevet fjernet, og kilderne de er erstattet med, er blevet spaltet (hydrolyseret) for at forhindre allergiske reaktioner.

Allergi er en tærskelsygdom
Katte får en allergisk reaktion, når kattens tærskelgrænse overskrides. Der skal et vis antal af allergener til at udløse en allergisk reaktion, og katten får udelukkende en allergisk reaktion når antallet af allergener dyret er udsat for, overskrider kattens tærskelgrænse. Hvis det er muligt at nedbringe antallet af allergener, og at katten derved udsættes for et antal allergener under kattens tærskelværdi, får katten ikke en allergisk reaktion. Selv en lille indsats kan derved få stor betydning og effekt for din kat. For at øge forståelsen er her et helt konkret eksempel: hvis katten udsættes for 10 allergener, og at kattens tærskelværdi er 7 allergener, kan de allergiske reaktioner forhindres, hvis antallet af udsatte allergener nedsættes til 6.

Foder til katte med allergi
Traditionel kattemad er udviklet uden hensyntagen til, at ellers givtige ingredienser eller næringsstoffer, kan have en tendens til at virke allergifremkaldende. I allergifoder udviklet specifikt til katte tager man højde for allergien, idet at særlige allergifremkaldende stoffer er fjernet fra foderet, og at de resterende næringsstoffer er blevet hydrolyseret.

Allergifoder kaldes også hypoallergent foder
Ofte vil man støde på at allergifoder også kaldes for hypoallergent foder, og som adskiller sig fra traditionelt kattemad ved at indeholde andre protein- og kulhydratkilder, end dem der forefindes i traditionelt kattemad. Hypoallergent foder er altovervejende baseret på en proteinkilde bestående af enten hest, lam, and, æg eller fisk mens at kulhydratkilden typisk er ris eller kartofler. Alt allergifoder solgt af Petworld-vet.dk har det tilfælles, at proteinkilden er yderst letfordøjelig – således kan katten udnytte og optage allergifoderet optimalt. Det er værd at bide mærke i, at allergifoder udover de nøje afstemte protein- og kulhydratkilder, ydermere indeholder et begrænset antal af ingredienser. De få ingredienser nedsætter risikoen for, at katten reagere med allergiske symptomer på baggrund af foderets ingredienser.

Spaltning af højmolekylære indholdsstoffer
Højmolekylære stoffer er oftest årsagen til allergiske reaktioner hos katte. Størrelsen på de højmolekylære indholdsstoffer er så store, at kattens immunforsvar identificere indholdsstofferne som værende skadelige – og derefter går til angreb på, hvilket resultere i allergiske reaktioner på katten. I forbindelse med udviklingen af allergifoder fjernes flertallet af de højmolekylære indholdsstoffer, dog bibeholdes enkelte højmolekylære indholdsstoffer grundet deres særlige næringsmæssige kvalitet. De resterende højmolekylære indholdsstoffer kunne potentielt angribes af kattens immunforsvar, men da disse indholdsstoffer spaltes til en ganske ubetydelig størrelse, og som betyder at immunforsvaret ikke længere kan identificere indholdsstofferne. Denne type af spaltning af indholdsstoffer kaldes også for hydrolysering.

Balance mellem EFA-olierne
Petworld-vet.dk sælger udelukkende allergifoder, hvor der er tilsat en afbalanceret og kontrolleret mængde af EFA-olier. Mange vil sandsynligvis kunne genkende EFA-olier under navnene omega-3 og omega-6 fedtsyrer. En nøje afstemt mængde af EFA-olierne, hvor der tages højde for de individuelle oliers egenskaber, og hvordan de internt binder med hinanden, er med til at understøtte og udbygge den stærke effekt af EFA-olierne. Katte produceres ikke på egen vis af katten, hvorfor at EFA-olier kun kan opnås gennem kosten. Et korrekt tilskud af EFA-olier, kan være med til at nedsætte omfanget af immunforsvarets allergiske reaktioner.

Det tager tid før virkningen af allergifoder kan ses
Ved at skifte over på allergifoder gør man sin kat en stor tjeneste, men skal dog være opmærksom på, at der mindst går 6-8 uger før det kan vurderes om allergifoderet er virksomt på katteallergien eller ej. Det er ikke altid at det lykkedes at behandle allergien med ens første valg af foder – derimod kan det være en god idé at prøve noget nyt allergifoder, såfremt at det købte foder ikke viser sig at have den ønskede effekt. Det kan tage tid før man finder kattemaden, der passer til netop din kat. Vigtigheden af at man ikke giver sin kat andet end allergifoderet, kan ikke understreges nok gange. Hvis man som katteejer vælger at give sin kat andet end allergikosten, kan dette ødelægge hele foderplanen for katten. Som skal man således handle ansvarsbevidst og udvise den fornødne tålmodighed.

Vores webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.


PETWORLD VET
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 31 41 20 48

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 72 73 12 50
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Altid god og hurtig service.
Altid god og hurtig service.
06.06.2020 - Lena
Super nemt
Vare som bestilt - hurtigt og nemt
14.10.2020 - Heidi Nielsen

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.