Ingen aktuelle produkter ligenu

Der er pt. ingen synlige produkter på denne side, dette kan skyldes at vi er ved at tilføje disse produkter. Har du brug for et godt alternativ, kan du kontakte vores kundeservice for yderligere rådgivning.

Hunde med allergi
Ligesom os mennesker kan hunde også udvikle allergi. Modsat vi mennesker hvor allergien oftest konstateres gennem symptomer som nysen og kløende, løbende øjne, viser allergi hos hunde sig gennem kløe, rødme og irritation i hundens hud.

 

Har min hund i det hele taget allergi?
Ofte kan det være svært at konstatere, om hunden enten lider af allergi eller foderintolerance. Symptomerne minder meget om hinanden, hvilket gør det svært at adskille allergi fra foderintolerance. Der er dog den væsentlige forskel, at allergi er immunforsvarets reaktion på et stof som hunden ikke kan tåle – der er således tale om et allergen, som er hvad stoffet der fremkalder den allergiske reaktion kaldes. Fodertolerance er derimod kendetegnet ved at immunforsvaret ikke involveres, og hunden får derfor ikke en allergisk reaktion. Oftest skyldes foderintolerance indholdet af lagermider i foderet, men hvis man som hundeejer enten køber allergifoder eller kornfrie produkter, undlader man lagermiderne og derved foderintolerancen.

 

Hvilken type af allergi har min hund?
Vi mennesker kan være allergiske overfor praktisk talt alt, og dette kan hunde ligeledes. Indåndingsallergi er den hyppigste form for allergi for hunde – det er altså tale om en allergi hvor allergenen er luftbåren og stammer fra hundens miljø. Eksempler på sådanne luftbårne allergener er bl.a. græspollen, husstøvmider, og skimmelsvamp. Allergifoder til hunde vil ofte have en positiv effekt på at mindske immunforsvarets reaktion over for en luftbåren allergene. Der er imidlertid en god idé også at vaske hunden ofte, idet at luftbårne allergener kan sidde i hundens pels – et bad kan hurtigst og enkelt fjerne sådanne allergener. Den næsthyppigste for allergi er foderallergi, hvor hunden typisk er allergisk over for foderets protein- eller kulhydratkilde. Med allergifoder til hunde de problematiske protein- eller kulhydratkilder enten fjernet elle hydrolyseret.

 

Allergifoder til hunde
I normalt hundefoder kan der være visse ingredienser eller næringsstoffer, som netop din hund reagere allergisk overfor. Hvis man har en hund med allergi, er det således en rigtig god idé at skifte over til allergifoder – både af hensyn til hunden og hundeejerens pengepung i form af en besparelse på de dyre dyrlægeregninger.

 

Allergi er en tærskelsygdom
For at hunden får en allergisk reaktion, skal der en vis mængde af allergener til at fremkalde en allergisk reaktion. Hvis nogle af disse allergener fjernes, kan hunden komme under sin tærskelgrænse, og derved ikke få en allergisk reaktion - på trods af en fortsat påvirkning af et mindre antal allergener. Hvis din hund eksempelvis udsættes for 10 allergener, og at hundens tærskelgrænse er 7 allergener, kan de allergiske reaktioner forhindres, hvis antallet af de udsatte allergener nedsættes til 6 allergener. Dette betyder således at selv en mindre indsats, kan have en væsentlig betydning for din hund.

 

Hypoallergent foder
Hypoallergent foder er et synonym for allergifoder, og allergifoder indeholder andre protein- og kulhydratkilder, end dem der forefindes i traditionelt hundefoder. Allergifoder til hunde indeholder typisk protein fra hest, lam, and, æg eller fisk mens at kulhydratkilden oftest er ris eller kartofler. Alle typer af allergifoder har dog det tilfælles at proteinkilden er letfordøjeligt – derved kan hunden udnytte og optage foderet optimalt. Det er vigtigt at holde sig for øje, at allergifoder ud over de særlige udvalgte protein- og kulhydratkilder, desuden indeholder et begrænset antal ingredienser. De få ingredienser nedsætter risikoen for, at hunden reagere med allergisk symptomer på baggrund af foderets ingredienser.

 

Spaltning af højmolekylære indholdsstoffer
Allergi hos hunde fremkaldes ofte af højmolekylære stoffer. Disse højmolekylære indholdsstoffer har så stor en størrelse, at disse oftest genkendes af hundens immunsystem. Reaktionen fra immunforsvaret ved genkendelse af de højmolekylære stoffer er, at immunforsvaret begynder at angribe de højmolekylære indholdsstoffer – og derved skabes en allergisk reaktion hos hunden. Når der udvikles allergifoder udtages langt hovedparten af de højmolekylære indholdsstoffer, men enkelte af de højmolekylære indholdsstoffer er dog nødvendige fortsat af have i hundefoderet. For at forhindre at hundens immunforsvar begynder at angribe de resterende højmolekylære indholdsstoffer, er disse indholdsstoffer i allergifoder til hunde blevet spaltet i sådan en grad, at indholdsstoffet efter spaltningen har opnået sådan en lille størrelse, at immunforsvaret ikke længere kan identificerer stofferne. Denne type af spaltning af indholdsstoffer kaldes også for en hydrolysering.

 

Balancering af EFA-olier
Alt allergifoder solgt gennem Petworld-vet.dk indeholder en nøje afstemt mængde af EFA-olier. Disse olier er bl.a. også kendt under navnene omega-3 og omega-6 fedtsyrer. En korrekt og afbalanceret mængde af de forskellige typer af olier, er med til at understøtte oliernes effekt overfor hinanden. Disse fedtsyrer produceres ikke naturligt af hunden, hvorfor de bør tilføjes kosten. Et tilskud af EFA-olier kan være en særdeles effektiv måde, at dæmpe immunforsvarets overdrevne allergiske reaktioner.

 

Foderet skal have tid til at virke
Når man skifter over på nyt allergifoder til sin hund, skal man være opmærksom på at der mindst går 6-8 uger, før det kan vurderes om allergifoderet har haft en effekt eller ej. Hvis hunden stadig udvider allergisymptomer, kan det være værd at afprøve et nyt mærke af allergifoder – det kan tage tid før man finder det allergifoder, som er optimal til netop ens hund. Det er uhyre vigtigt, at man ikke giver sin hund andet føde end allergifoderet, og hunden må derfor hverken få godbidder, madrester, tyggeben mv., da dette kan ødelægge hele foderplanen for hunden. Som ejer skal man med andre ord handle ansvarsbevidst og udvise tålmodighed.

Vores webshop er 100% dansk og med lager i Danmark. Dette giver dig sikkerhed og hurtige leverancer af kæledyrsartikler.


PETWORLD VET
Søren Nymarksvej 27
8270 Højbjerg - DK
CVR: 31 41 20 48

Åbent hverdage 10.00 – 14.00
Telefon: 72 73 12 50
- Skriv til os
- Ris eller Ros os
- Anmeld os

PCI Compliance

Ekstrem hurtig levering
Ekstrem hurtig levering
28.04.2020 - Helle
Altid god og hurtig service.
Altid god og hurtig service.
06.06.2020 - Lena

e-mærket er din garanti for sikker nethandel. Hos Petworld.dk går vi meget op i at du skal føle dig tryg når du handler, derfor har vi valgt at møde e-mærkets krav.